Naar www.consumer.nilfisk.be

Introductie van het energielabel

Vanaf september 2014 moet iedere stofzuigerfabrikant voldoen aan de nieuwe regelgeving van de Europese Unie: het energielabel. Dit moet voor een aanzienlijke daling van het totale energieverbruik zorgen in de EU

In detail

In detail

Energie-efficiëntieklasse

Hier wordt het energieverbruik en de reinigingsprestatie van de stofzuiger weergegeven in klassen, van A tot G.

Jaarlijks energieverbruik

Het jaarlijks energieverbruik wordt gemeten over een gemiddelde van 50 uur stofzuigen per jaar.

Uitstoot

Een hogere klasse betekent een schonere lucht uit de stofzuiger. Als vuistregel wordt gesteld: HEPA H13 geeft een "A" klasse in uitstoot.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is gemeten op 1,5 meter afstand van de machine. Op die afstand staat men normaliter bij het stofzuigen.

Stofopname - tapijt

De waarde bij stofopname op tapijt geeft aan hoe goed de stofzuiger zuigt op tapijt.

Stofopname - harde vloeren

De waarde bij stofopname op harde vloeren geeft aan hoe goed de stofzuiger zuigt op harde vloeren.

Keuze naar behoefte...

Door het energielabel wordt het voor de consument veel eenvoudiger om de juiste stofzuiger te kiezen. Als u last heeft van allergieën in huis kiest u een stofzuiger met het beste resultaat in uitstoot. Wilt u een stofzuiger met de beste reinigingsprestatie, kiest u dan voor een "A" classificatie in stofopname op tapijt en/of in stofopname op harde vloeren.

Nadruk op Energie

Door de nieuwe regelgeving hebben wij als stofzuigerfabrikant motoren moeten maken die niet alleen een goede zuigkracht hebben, maar ook energiezuinig zijn. Kijkt u naar de Nilfisk Elite Energy modellen voor een stofzuiger met een "A" label.


Aanbevolen stofzuiger

Elite Energy

Zie productinformatie

Nadruk op Prestatie

Wilt u een stofzuiger met de beste prestaties, kijkt u dan naar een Nilfisk Elite Comfort en Nilfisk Elite Superior. Voor kleinere oppervlaktes adviseren wij de Nilfisk Power.


Aanbevolen stofzuiger

Elite Superior

Zie productinformatie

Nadruk op Geluid

De meeste mensen willen stofzuigers die zo min mogelijk geluid maken. Om het de consument makkelijker te maken staat het geluidsniveau op het energielabel. Onze minst stille stofzuiger is eigenlijk veel stiller dan er op het label staat, aangezien er is gemeten met de stofzuiger op vol vermogen.


Aanbevolen stofzuiger

Nilfisk eco

68 d(B) Zie productinformatie

Allergieën

Als u of een van uw huisgenoten allergisch is voor huisstofmijt, huisdieren of pollen dan kan een goede stofzuiger enorm van belang zijn. Onze Elite serie heeft een luchtdicht HEPA H14 filter (100% HEPA tight) en is geclassificeerd met een "A".


Aanbevolen stofzuiger

Elite

Zie productinformatie

Kunnen wij u helpen met het vinden van de juiste stofzuiger?

Neem contact op met
onze klantenservice
+32 (0) 2 467 60 50
www.consumer.nilfisk.be